Gamification: una nova estratègia per la difusió a la xarxa

Comment

Uncategorised
gamificacion
Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Aquest matí hem anat al 22@UpdateBreakfast, a l’Auditori de l’edifici Media-TIC, a la sessió sobre Gamification: una nova estratègia per a la difusió a la xarxa.

La consolidació de les xarxes socials en els darrers anys ha afavorit el sorgiment de noves estratègies de comunicació amb els clients com són els Social Media Games. Segons un estudi publicat al 2011 per Gartner Research, s’estima que pel 2015 més del 50% de les organitzacions que realitzen processos d’innovació aplicaran tècniques i dinàmiques pròpies dels jocs en aquests processos, moviment que s’ha vingut a anomenar Gamification.

Participació de la Universitat Oberta de Catalunya

Pablo Lara, documentalista de formació, és director del Centre de Transferència Tecnològica Bdigital-UOC i Director d’I+D Corporatiu de la Universitat Oberta. Ha presentat el concepte de gamification i, contrastant el contingut de l’entrada anglesa i espanyola a la Wikipedia, ha incidit en el fet de què aquí a Espanya tot just s’està coneixent. L’objectiu és atreure usuaris a una gran varietat d’activitats de la vida afegint-ne una capa lúdica, des d’activitats online a activitats a peu de carrer. Es demostra que d’aquesta manera l’ús de serveis i productes es pot duplicar gràcies a l’efecte atractor de les xarxes, essent un dels vectors d’atracció la sorpresa i la gratificació.

Ha mostrat dos vídeos de Youtube força interessants sobre gamification a la vida real, per exemple un cubell de reciclatge de vidre transformat en joc per a la comunitat de veïns. Per part dels col·laboradors de la UOC David Maniega i Pau Yanez, s’han presentat dos treballs en aquest àmbit, un basat en un entorn d’aprenentatge de preguntes i respostes en plataforma web 2.0 i un altre anomenat Lost in La Mancha,  d’aprenentatge de l’espanyol en un entorn virtual tridimensional i interactiu simulant una ciutat i els seus ciutadans.

lost-in-la-mancha

http://www.uoc.edu

http://t.co/JR08zJZb

http://www.lostinlamancha.net/

 

Participació de Sage

Adrián Martínez, historiador de l’art de formació, és Responsable de Comunicació Externa i Reputació Corporativa a SAGE. Ha introduït SAGE i les noves oficines al districte 22@ i ha mostrat Sagecity5, el nou vector en la seva estratègia de content marketing per als seus productes i serveis. Sagecity es un joc obert al públic general que s’executa a través d Facebook. Es un simulador de gestió del tipus Simcity on l’objectiu és doble: ajudar a les empreses de Sagecity a ser més competitives i fer-ne de la ciutat un model d’Smart City. En el joc, les empreses (basades en empreses reals, com Aguas de Sagecity) necessiten solucions per als seus problemes. A través de l’execució de petites activitats, el jugador aconsegueix punts que li permeten utilitzar nous productes i serveis (basats en els reals que ofereix SAGE) que ajudaran a les empreses solucionar els seus problemes.

sagecity

Adrián ha recomanat el següent document per a tenir una definició clara i ràpida sobre el concepte, Gamification 101 : An Introduction to the Use of Game Dynamics to Influence Behavior.

http://www.sage.es/

http://www.sage.es/sagecity

Disponible a http://www.bunchball.com/sites/default/files/downloads/gamification101.pdf

Seguiment a Twitter via #22breakfast


Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *